Een kijkje in het hoofd en denken van een cyberstalker

Stalking, belaging, hetze, samenzwering, belediging, bedreiging, cybercrime. mobbing, pesten

Plaats reactie
Eveline
Beheerder /Assistent bijenkoningin
Beheerder /Assistent bijenkoningin
Berichten: 4425
Lid geworden op: 20-12-2008 12:27

Bericht door Eveline » 18-12-2012 12:21

Wegens verdwijnen van de genoemde site de tekst uit internetarchieven opgehaald.
Wij zijn niet de schrijvers!

Een kijkje in het hoofd en denken van een cyber-stalker

april 14, 2011 By: silviavideler Category: Actueel
Wat is de reden dat iemand virtueel stalkt?
‘Controle’ uitoefenen

Auteur: Xantje, zie ook haar eigen site/blog; http://xantje.punt.nl

Net als in het gewone leven komen de stalkingactiviteiten van de cyberstalker voort uit een psychopatisch verlangen om controle uit te oefenen over een of meerdere personen en om deze controle te ‘krijgen’ vertonen ze obsessief gedrag. Een psychopatische stalker leidt aan een persoonlijkheidsdefect, maar ze zijn zich terdege bewust van hun gedrag. De meerderheid van de slachtoffers van internetstalking zijn vrouwen en de meerderheid van de stalkers zijn mannen.

Gekrenkte trots

Bij cyberstalking wordt internet gebruikt om een persoon (die meestal een bron van frustratie voor de stalker is geweest in zijn belevenis) te belagen. De object(en) van hun frustratie kunnen ze dwarszitten vanuit een beschut wereldje. De cyberstalker is ergens gekrenkt geraakt in zijn trots en gevoel van eigenwaarde. Hij probeert zoveel mogelijk informatie binnen te halen omtrent de persoon die hij dwars wil zitten. Internetstalkers hebben, om hun stalkactiviteiten te doen ‘slagen’, het doel om persoonlijke informatie te vergaren en zal zich inspannen om communicatie met de persoon tot stand te krijgen, met als doel dit later tegen de persoon te gaan gebruiken.

Taktieken en eigenschappen van de internetstalker Het doel van een cyberstalker is het uitoefenen van macht en het gevoel krijgen dat hij de ander kleineert. Daar voelt hij zich goed bij. Een cyberstalker voelt zich de mindere en wil dit minderwaardigheidsgevoel rechttrekken. Maar hij heeft weinig pijlen om af te vuren, dus moet hij een beroep doen op zijn ‘creativiteit.’ Hij speurt en speurt naar informatie, slaat dit op om vervolgens tegen de te treffen persoon te gaan gebruiken. Dan kan de stalker zijn site inrichten met foto(s) en conversaties die van andere sites geplukt zijn, om mensen in een kwaad daglicht te stellen.

Trekt zich nergens wat van aan. Een cyberstalker probeert zijn daden te rechtvaardigen met een zekere koelbloedigheid. Het is de eigen schuld van het ‘slachtoffer’ die heeft zelf dit en dat gedaan. Een stalker denkt dat het zijn goed recht is om te stalken, en verzint met het grootste gemak argumenten om zijn ‘gelijk’ te ondersteunen.

Handelt niet impulsief maar doelbewust en doordacht Bekende truc van internetstalker: maak het slachtoffer verwijten waar iedereen afkeurend op zal reageren Een cyberstalker speurt naar informatie over de perso(o)n(en) die hij stalkt en slaat alles op. Uitspraken of uitlatingen van de te stalken persoon die hem/haar minder goed uit de verf doen komen, worden gebruikt en uitvergroot om de boodschap aan de buitenwereld af te geven: kijk, ik heb gelijk, want deze persoon deugt niet, heeft dit gedaan en dat gezegd enzovoorts. Dat hierbij een beetje teveel fantasie wordt gebruikt en verkeerd knip en plakwerk deert de stalker niet. Een stalker probeert zijn omgeving te beïnvloeden en mee te krijgen in de laster en insinuaties en speelt de verstandige en ‘slimme’ persoon.

Geen enkele vorm van integriteit en respect De cyberstalker moet goed uit de verf komen en het slachtoffer heeft er zelf om gevraagd. Ook een bekende strategie is dat de cyberstalker, die compleet schaamteloos is en over geen enkele vorm van integriteit beschikt, bij tijd en wijle zijn excuses aanbiedt, het liefst openlijk zodat anderen hiervan kunnen meegenieten en hij weer een puntje gescoord heeft onder het mom van: zie maar, wat ben ik toch goed, ik probeer het nog goed te maken ook. Cyberstalkers houden van zelfverheerlijking.

Zich ‘groot en belangrijk’ maken, zwartboeken en obsessie ‘Ik heb autoriteit en gezag !’ Een stalker op het internet maakt zichzelf graag groot en belangrijk. En dit kan jezusachtige vormen aannemen. De cyberstalker wil, vanwege zijn gebrek aan eigenwaarde en doordat hij geplaagd wordt door minderwaardigheidsgevoelens, overkomen als een zogenaamde autoriteit die verstand van zaken heeft. Dat verstand hoeft niet veel voor te stellen, want de inhoud is meestal informatie die de persoon er bij zichzelf heeft ingehamerd –hij put dus uit een getraind geheugen en niet uit herseninhoud an sich—en de inhoud komt uit tot in details bijgehoude zwartboeken over het object van de stalkers’ obsessie.

Eer en glorie voor zichzelf is wat de stalker wil Het zit in de persoonlijkheid van de internetstalker, dat hij altijd eer en glorie wil opstrijken. Daardoor zal hij anderen beleren, terechtwijzen en corrigeren waar hij maar kan. Want hij is zo goed en de ander zo slecht. Goede eigenschappen van een ander, tovert hij graag om in negatieve eigenschappen. Hij treitert slachtoffers net zo lang, tot zij evt uitspraken doen die waarschijnlijk niet zo handig zijn, maar dan kan hij die uitspraken uitvergroten. En voilá: hij heeft zichzelf nog meer verheerlijkt en de ander de grond in gestampt. Zijn eigen imago wil hij groot houden, het imago van zijn slachtoffer wil hij structureel onderuit halen.

‘Slachtoffers’ niet onder de indruk: cyberstalker wordt woester en woester. De cyberstalker wordt steeds woester als hij merkt dat zijn ‘slachtoffers’ niet onder de indruk zijn van de privacyschending en negatieve uitlatingen. En gaat nieuwe trucs bedenken. Hierbij kan hij op de proppen komen met een excuus, slachtoffers paaien, en wanneer dit geslaagd is slaat hij wederom toe. De pogingen om iemand onderuit te halen laten nimmer af en gaan chronisch door, in die zin heeft de cyberstalker onuitputtelijke energie. Waar het eerst één persoon was waar hij zijn inspanningen op richtte, het kunnen er meer worden wanneer er mensen zijn die zich ermee bemoeien of het voor het ‘slachtoffer’ opnemen. Dan moeten zij het ook ontgelden.

En hiermee is de cyberstalker dus heel voorspelbaar: hij heeft altijd wel weer een konijntje klaar om uit zijn hoed te toveren. Had stap 1 niet het gewenste effect, de cyberstalker wordt nóg grimmiger en gaat dan maar op naar de volgende stap.

Dat zijn privéleven op 0,0 staat en zijn enige wereld een virtuele wereld is, dus gebakken lucht, neemt hij op de koop toe. 90% van de cyberstalkers zijn zo obsessief dat ze zich helemaal verliezen in hun destructieve internetactiviteiten en geen vrienden en sociaal leven hebben, laat staan zin en tijd voor leuke constructieve bezigheden.


Tags: cyber-stalking, stalken
Mail Beheer
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy
enough people to make it worth the effort.

Plaats reactie