De onrendabelen - Marcel van Dam

Open een discussie. Wat je boeit, beweegt, maatschappelijk, deel het!
Plaats reactie
Eveline
Beheerder /Assistent bijenkoningin
Beheerder /Assistent bijenkoningin
Berichten: 4425
Lid geworden op: 20-12-2008 12:27

De onrendabelen - Marcel van Dam

Bericht door Eveline » 14-08-2010 10:55http://omroep.vara.nl/De-Onrendabelen.5701.0.html
Discussie in De Rode Hoed

Kijk voor overzicht programma's en de film op de site hierboven.

http://omroep.vara.nl/Over-de-makers.5704.0.html
De discussie bij Pauw en Witteman


Van de site over de film:
Hans Heijnen

Regisseur Hans Heijnen: ‘De film laat zien dat er mensen in de samenleving zijn die veronachtzaamd worden door een verhard politiek klimaat. Marginalen, zwakkeren en afhankelijken. Ze zijn weggezet om het merendeel van de samenleving onkosten en gedoe te besparen. Uit het oog, uit het hart. Maar als je de mensen in deze film echt gaat zien, dan maken ze warme gevoelens bij je los. Hopelijk wanen we ons dan weer in het tijdperk vóór het neoliberalisme, toen solidariteit en mededogen met de zwakkeren normaal waren. De mensen in deze film zijn niet zielig, maar vooral in de steek gelaten types, die respect afdwingen door hun humor en overlevingskracht.’

Filmmaker Hans Heijnen regisseerde diverse documentaires, waaronder 'Rockin' Ramona', ‘Bokken en Geiten’, ‘Rex Gildo’, ‘Johnny Hoes’, ‘De Waterwolf van Itteren’, ‘Vrekken’, ‘Lekker Weertje, mijnheer Pradhan’, ‘Het Geheim van Ossenisse’, 'The Show Must Go On', 'Lisdoonvarna, Lourdes of Love' en 'Doden Weg'.


http://omroep.vara.nl/Uitzending-gemist ... a08ebd72a3

Speel de film af.


Ik zou graag discussiëren over de afbraak door de overheid van deze groeiende groepen en daarmee tevens de afbraak van onze economie.
We hebben de VS als slecht voorbeeld, en andere landen waar men juist niet aan de afbraak van deze groepen doet met een stijgende economie in bijvoorbeeld Zweden.

Het bedrog van de verkiezingen met nog meer afbraak sociale zekerheid en welvaart. Versobering voor de als onrendabel gekwalificeerde groepen.
Mail Beheer
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy
enough people to make it worth the effort.

Plaats reactie