In Nederland wordt al jaren druk geëxperimenteerd vlees uit een reageerbuis, kweekvlees opgebouwd uit stamcellen.
De bedoeling is kunstmatig te laten groeien, zodat er geen dieren en vooral geen dierenleed meer nodig zijn om ons van lapjes vlees te voorzien.
De verwachting is niet dat het vlees goedkoper zal zijn.
Wel dat er geen dierenleed meer is en het veel schoner zal zijn.
Wat vinden we van deze ontwikkelingen?
Nederland loopt vooraan met deze genetisch geproduceerde producten.
Heel in het algemeen weet ons lichaam geen raad met genetisch gemanipuleerd voedsel, granen, fruit, nieuwe producten als Quorn, valese, enz of sojaproducten van genetisch gemanipuleerde oorsprong, waarmee onze markt is overspoeld, zonder dat de meeste mensen dit weten.
Wel ontstaan er steeds meer problemen met de spijsvertering, en ondanks meer eten krijgen mensen niet binnen wat ze nodig hebben, omdat ons gestel die vreemde samenstellingen niet aankan.
Als dierlijke producten kunnen worden geproduceerd zonder dierenleed en overschotten kan ik dat alleen maar toejuichen. Maar dan wel als eis dat het in alle opzichten voldoet aan dezelfde eigenschappen als wat we zijn gewend.
Is een volgende stap een pil met een glas water waarin alles zit, inclusief vezels?
Een aantal artikelen en hier
http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1 ... =&gs_rfai=
Kweekvlees - goede of slechte ontwikkeling?
-
- Beheerder /Assistent bijenkoningin
- Berichten: 4425
- Lid geworden op: 20-12-2008 12:27
Kweekvlees - goede of slechte ontwikkeling?
Mail Beheer
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy
enough people to make it worth the effort.
A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy
enough people to make it worth the effort.